Garmin Atemos 50 / K5 System

Handheld & K5 Halsband

200000004038
Garmin Atemos 50 / K5 System
Garmin Atemos 50 / K5 System
Garmin Atemos 50 / K5 System
euro 849.00 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode010-01868-01
Alleen nog op bestelling leverbaar.
Op bestelling leverbaar In backorder
Garmin Atemos 50 / K5 System

Atemos 50 is een onmisbaar hulpmiddel om uw jachthonden optimaal te laten presteren. Met dit gebruiksvriendelijke handheld-systeem kunt u uw honden volgen in het veld, waarbij u tot elke 5 seconden hun exacte locatie kunt ontvangen.

 • Geavanceerd Garmin hondenvolgsysteem
 • Volg tot 20 honden of medejagers tot op 10 km afstand
 • Met GPS / GLONASS ontvangstvoor betere positie bepaling in moeilijke terreinen en dubbel batterij systeem
 • Dankzij de bijwerkfrequentie van vijf seconden kunt u honden sneller volgen wanneer ze rennen
 • Geavanceerde veiligheidsfuncties zoals geofences en reddingsmodus
 • Gegevens om de de gelopen patronen en jachtgedrag van de honden beter te analyseren. Afstanden en tijden nauwkeurig te volgen.


Atemos 50 behoort tot de nieuwe generatie tracking-handhelds voor honden. De locatie wordt om de vijf seconden vernieuwd en u kunt tot 20 honden1 gelijktijdig volgen. De intuïtieve en gebruiksvriendelijke Atemos 50 handheld heeft een helder 2,6-inch kleurenscherm, een optionele, in het toestel oplaadbare batterij, geofences en jachtgegevens waarmee u de jachtgewoonten van uw hond in het veld kunt analyseren en zo uw hond beter kunt trainen. U kunt Atemos 50 samen gebruiken met andere Atemos 50 of Atemos 100 volgtoestellen.

Volg elke beweging van uw hond
Met de Garmin K 5 halsbandtoestellen2 (apart verkrijgbaar) kan de locatie van elke hond maar liefst elke vijf seconden worden verzonden. Hierdoor kan de Atemos 50 snel de route van de honden bepalen, zelfs wanneer ze rennen. Op het heldere scherm van de Atemos kunt u de huidige locatie van de hond zien en de route die de hond heeft afgelegd. U kunt ook overschakelen naar de hondenvolgpagina, waar u een kompas ziet waarmee de locatie van uw hond wordt aangegeven. Wanneer u meerdere honden volgt, kunt u het overzicht behouden door de kaartpagina automatisch te zoomen, zodat alle honden gelijktijdig zichtbaar zijn. Honden die te ver weg zijn om in de huidige zoomschaal te worden weergegeven kunnen in de marge van het scherm worden weergegeven met een indicatie van de richting van de locatie van de hond. Om onoverzichtelijkheid op de kaart te verminderen, kunt u overschakelen tussen weergave van alle honden, enkele honden en geen honden. Vervolgens kunt u selecteren hoe lang de route van elke hond op het scherm wordt weergegeven. U kunt ook de volgcode van een hond delen, zodat anderen de locatie van uw hond en het hondenvolgkompas kunnen zien op de kaart van hun toestel.

Volgen met jachtgegevens
Met behulp van geavanceerde jachtgegevens kunt u de jachtpatronen en het jachtgedrag van uw hond beter bijhouden en zo de training van uw hond verbeteren. U kunt de tijden, afgelegde afstanden en algehele scores van uw honden zien. Daarnaast legt Atemos 50 ook vast hoe vaak tijdens de jacht de hond een prooi heeft aangewezen.

Zie meer details met aanvullende kaarten
Atemos 50 is voorzien van een microSD kaartsleuf waarmee u nog meer kaartopties kunt laden, zoals TOPO of BirdsEye Select (apart verkrijgbaar). U kunt ook kiezen voor City Navigator® NT kaartgegevens, waarmee u uitgebreide routebeschrijvingen voor wegen kunt krijgen. Daarnaast ondersteunt Atemos 50 ook BirdsEye satellietbeelden (gratis 1-jarig abonnement), zodat u satellietbeelden kunt downloaden naar uw toestel en kunt integreren met uw kaarten. Op de kaarten van de Atemos 50 worden belangrijke geografische kenmerken weergegeven, zodat u kunt zien of uw hond een beek is overgestoken of een gevaarlijke weg nadert. Atemos 50 is ook compatibel met Aangepaste Garmin kaarten. Dit is gratis software waarmee papieren en elektronische kaarten worden omgezet naar downloadbare kaarten voor uw toestel.

Draadloos delen
Dankzij uitgebreide draadloze connectiviteit biedt de Atemos 50 ondersteuning voor gegevensoverdracht met de Garmin DriveTrack 70LM. Met TOPO of satellietbeelden kan het GPS-navigatiesysteem de posities van honden ontvangen en weergeven op de bewegende kaart en ziet u de route naar de huidige locatie van uw hond. Ook de fēnix 3 en fēnix 5 GPS-horloges kunnen informatie en meldingen over honden ontvangen zodat u deze in één oogopslag kunt bekijken op uw pols.

Tel de prooien
Nadat u een prooi hebt ontdekt, kunt u de exacte locatie vastleggen met de Astro Covey Counter™, een speciaal via-punt waarmee de exacte locatie, tijd en hoogte van de gevonden prooi worden aangegeven, evenals het aantal vogels dat u van die locatie hebt meegenomen. U kunt met de Atemos ook andere speciale via-punten opslaan, zoals "Auto" en "Jachthuis", zodat u na de jacht de weg naar deze locaties gemakkelijk kunt terugvinden. De Atemos heeft ook pictogrammen voor speciale via-punten waarmee andere voor de jacht belangrijke punten kunnen worden opgeslagen, zoals voedselrijke gebieden en groepen bomen.

Haal het maximale uit elke trip
Met BaseCamp™ plant u productievere jachttrips. Hiermee kunt u kaarten, via-punten, routes en sporen bekijken en ordenen. Met deze gratis planningsoftware kunt u zelfs Garmin Adventures samenstellen die u kunt delen met vrienden, familie of andere hondenvolgers. BaseCamp geeft topografische kaartgegevens in 2D of 3D weer op uw computerscherm, inclusief contourlijnen en hoogteprofielen. Hiermee kunt u ook een onbeperkte hoeveelheid satellietbeelden overdragen naar uw toestel wanneer dit is gekoppeld aan het gratis 1-jarige abonnement op BirdsEye satellietbeelden dat u krijgt bij uw Atemos.

Maak van uw computer een basisstation voor het volgen van uw honden
Installeer BaseStation software op uw laptop zodat u deze kunt gebruiken als controlecentrum in het veld voor het volgen van meerdere honden (voorzien van K 5). Op het grotere computerscherm kunnen GPS-gegevens in real-time worden weergegeven - de ideale oplossing voor hondenopsporings- en reddingsteams. Doordat het compatibel is met GPS/GLONASS kunt u honden ook volgen wanneer er geen internet is of wanneer mobiele telefoons geen bereik hebben.

Robuust, waterbestendig en duurzaam
Zoals alle Garmin outdoorproducten is de Atemos 50 effectief, gebruiksvriendelijk, betrouwbaar, robuust en bestand tegen de ruige en natte omstandigheden die voorkomen bij training en de jacht. De handheld is waterbestendig tot IPX73 en werkt op standaard AA-batterijen of met het optioneel verkrijgbare NiMH-batterijpakket dat lang meegaat en in het toestel kan worden opgeladen. En mocht u uw Atemos 50 onderweg laten vallen of kwijtraken, dan kunt u het toestel dankzij de opvallende oranje behuizing gemakkelijk terugvinden.


In de verpakking:

 • Atemos 50 handheld
 • K 5 halsband ontvanger
 • Oplaadbare lithium-ionbatterij
 • Oranje halsband
 • Riemclip
 • 10,8 cm standaardantenne (voor Atemos 50)
 • 47,5 cm standaardantenne (voor K5)
 • Laadclip
 • Netadapter
 • Autolader
 • USB-kabel
 • Stevige veldtas
 • Documentatie


Specificaties: